aller au contenu
 
 
 

Europa-Dag, ook online

07/05/2020

   Europa viert ook dit jaar Europa-Dag op 9 mei, de verjaardag van de Schuman-verklaring van 9 mei 1950, die de start gaf aan het proces van Europese samenwerking en integratie. Hoewel we door het corona-virus nog altijd geen activiteiten kunnen organiseren, is er toch heel wat te doen volgende zaterdag, zij het vooral online.  

  • Het Bureau voor België zal zaterdag, samen met Europahuis Ryckevelde, VLEVA en Europa Direct Antwerpen via media en social media een video verspreiden van Dirk De Wachter, die in een goed voorbereide toespraak – zijn State of the European Union – zijn visie op Europa en de Europese Unie vandaag geeft. Volg zeker de media en onze twitter en facebook-account zaterdagmorgen. Reageren kan de hele dag, en op onze Facebook-Live op woensdag 13 mei om 18u.:
Corona Times in Europa - Dirk De Wachter

 

 

  • Zaterdag van 10 tot 18 uur zal U op de Facebook van het Europees Parlement live aanwezig kunnen zijn in het Europees Parlement in Brussel voor virtuele rondleidingen, debatten met politici, interviews (met onder andere parlementsvoorzitter David Sassoli) en een quiz over de EU. Via Webex zal u kunnen deelnemen aan een Webinar over het COVID-beleid, via Instagram kan U een virtueel bezoek brengen aan het huis van Jean Monnet (foto, nu een museum ter zijner ere, in Bazoches, niet zo ver van Versailles in Frankrijk) en via onze vrijwilligerscampagne together.eu kan u delen in een aantal virtuele flash mobs:

70 years of Solidarity - Facebook

en

EUROPE DAY 2020 Webstreaming: 70 YEARS OF SOLIDARITY - Live from the hemicycle

 

 

  • En dan is er natuurlijk nog de 70ste verjaardag van de Schuman-verklaring. Ook daar hebben we een heel uitgebreid aanbod. Etienne Dechamps, van het archief van het Parlement in Luxemburg, gidst u op deze video door het eigenlijke verhaal:
Exhibition for the 70th anniversary of the Schuman Declaration

 

 

  • Daarnaast is er de virtuele tentoonstelling:
European Parliament Historical Archives

 

 

  • En de communicatiecampagne rond hetzelfde onderwerp:
70e verjaardag van de Schumanverklaring. 9 mei 1950

 

 

  • Tenslotte is er het materiaal dat we eerder op deze website publiceerden:
Zeventig jaar geleden: Robert Schuman breekt een traditie

 

 

  • Nadere details vindt u de komende dagen:
Europe Day 2020 - Multimedia Centre

 

 

Video / tentoonstelling voor het 70-jarig bestaan van de Schuman-verklaring