[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 
 .
 .
 .
 .
 

Novosti

Održao se seminar za mentore „Škola ambasador Europskog parlamenta“, u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj. U programu su sudjelovali europarlamentarci Sunčana Glavak, Karlo Ressler i Željana Zovko, predsjednik saborskog Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković, državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić, predstavnici Foruma za slobodu odgoja, UNICEF-a Hrvatska, te Agencije za mobilnost i programe Europske unije.
Pročitaj više
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj vam donosi tjedni pregled događanja: vladavina prava, proračun EU za 2021, zaštita proizvoda EU-a u Kini, migracije/grčki otoci, inicijative za umjetnu inteligenciju, europski tjedan rodne ravnopravnosti i COVID-19. Također donosimo tjedne aktivnosti Hrvatskih europarlamentaraca
Pročitaj više
Zastupnici su pozvali na uklanjanje digitalnog jaza u Europi jer je pandemija pogoršala nejednakosti, što mnogima otežava pristup školskom obrazovanju. Žele da digitalno obrazovanje bude dostupno svima.
Pročitaj više
Zastupnici pozivaju Europsku komisiju da poduzme mjere predviđene zakonodavstvom EU-a kako bi se zajamčio potpuni vizni reciprocitet između EU-a i SAD-a.
Pročitaj više
Europski Parlament predlaže prva Europska pravila za umjetnu inteligenciju. Parlament je usvojio prijedloge za reguliranje umjetne inteligencije kojima se potiču inovacije, povjerenje u tehnologiju, i jačaju etički standardi.
Pročitaj više
Europski Parlament želi moderna pravila za internetske platforme i trgovine i obvezujući mehanizam za suzbijanje nezakonitih sadržaja na internetu. Žele siguran internet za potrošače, te da korisnici manje ovise o algoritmima.
Pročitaj više
U anekti koju je naručio Europski Parlament i koja je provedena početkom listopada 2020. gotovo osam od deset ispitanika (77%) diljem EU-a podržalo je ideju da bi EU državama članicama trebao osigurati financijska sredstva samo ako nacionalna vlada poštuje vladavinu prava i demokratska načela. U nastavku pogledajte kako su ispitanici odgovorili i na druga pitanja.
Pročitaj više
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj vam donosi tjedni pregled događanja: plenarna sjednica u Bruxellesu, umjetna inteligencija, budućnost poljoprivredne politike EU-a, krčenje šuma, program rada komisije za 2021 godinu, pobjednik nagrade Saharov. Također donosimo tjedne aktivnosti Hrvatskih europarlamentaraca.
Pročitaj više
Donosimo vam teme plenarne sjednice koja će se održati sljedeći tjedan od 19.do 23. listopada. Neke od tema su: poljoprivredna reforma, propis o digitalnim uslugama, pravila o umjetnoj inteligenciji, te kako ublažiti socijalne posljedice uzrokovane pandemijom COVID-19.
Pročitaj više
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizirao je online konferenciju za medije na kojoj su zastupnice Sunčana Glavak (HDZ, EPP) i Ruža Tomašić (HKS, EKR) govorile o  planovima za održiviju, otporniju i fleksibilniju poljoprivrednu politiku EU-a o kojima će se raspravljati i glasati na predstojećoj plenarnoj sjednici.
Pročitaj više
U spomen na treću godišnjicu ubojstva malteške istraživačke novinarke, Parlament pokreće nagradu kojom će  odavati priznanje novinarstvu koje odražava načela i vrijednosti Europske unije.
Pročitaj više
Online konferencije povodom predstojeće plenarne sjednice koja će se održati od 19. do 23. listopada 2020. na temu: reguliranja umjetne inteligencije, reformi zajedničke poljoprivredne politike, programu rada Komisije za 2021. godinu, ublažavanju posljedica koronakrize na europskim tržištima rada, te o budućnosti europskog obrazovanja u kontekstu pandemije COVID-19.
Pročitaj više
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj vam donosi tjedni pregled događanja:  pandemija COVID-19 i očekivanje najdublje recesije u povijesti postojanja EU. Ekonomska politika europodručja, vladavina prava, i nagrada Saharov. Također donosimo tjedne aktivnosti Hrvatskih europarlamentaraca.  
Pročitaj više
Nezaposlenost mladih u EU-u je u porastu i zastupnici žele da države članice poduzmu snažnije mjere za suzbijanje posljedica krize uzrokovane bolešću COVID-19 na mlade. Predlažu sljedeće mjere...
Pročitaj više
 .