[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 

#DigitalBrunch o stanju Europske unije, 16. rujna od 12 sati

#DigitalBrunch #JačiZajednoEU o stanju Europske unije, 16. rujna 2020. u 12 sati - Facebook Europskog parlamenta u Hrvatskoj

01-09-2020
 .

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj poziva vas da se uključite u naš #DigitalBrunch o stanju Europske unije kojega ćete moći pratiti uživo na našoj Facebook stranici u srijedu 16. rujna 2020. od 12 sati. Sudjeluju Mia Biberović i Ivan Brezak Brkan iz Netokracije, Hajdi Ćenan iz tvrke airtAi, lifestyle influecerica Mia Dropuljić, Vuk Vuković iz Zagrebačke škole ekonomije i managementa, kao i hrvatske zastupnice i zastupnici u Europskom parlamentu. 

PRATITE NAŠ #DIGITALBRUNCH O STANJU EUROPSKE UNIJE, 16. RUJNA 2020. U 12 SATI 

Zanima Vas kakva je situacija u Europskoj uniji?

Svake godine od 2010. tijekom plenarne sjednice u rujnu predsjednik ili predsjednica Europske komisije obraća se Europskom parlamentu.

U govoru o stanju Unije predsjednica von der Leyen i ove godine predstavit će i objasniti program Komisije za nadolazeću godinu, kao i viziju budućnosti. U raspravi koja zatim slijedi zastupnici razmatraju poteze Komisije od početka njezinog mandata, sposobnost nošenja s korona krizom te iznose dileme i očekivanja građana za budućnost.

 Ovo je važan dio demokratskog procesa kroz koji se vidi odgovornost Komisije, a ujedno je i prilika građanima za raspravu o planovima izvršne vlasti i iznošenje mišljenja.

Uoči govora o stanju Unije, u petak 11. rujna od 10 uživo pratite konferenciju za medije Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj u kojoj sudjeluju zastupnici u Europskom parlamentu Karlo Ressler i Tonino Picula te potpredsjednica Europske Dubravka Šuica, zadužena za demokraciju i demografiju te konferenciju o budućnosti Europe.

Kako biste pratili govor o stanju Unije i druga događanja toga dana, pridružite nam se u cjelodnevnom programu 16. rujna od 9 ujutro na našoj Facebook stranici. Nakon rasprave, od 12 sati uživo pratite i #DigitalBrunch o (digitalnoj) budućnosti Europe kojega Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizira u suradnji s nezavisnim regionalnim magazinom Netokracija.