[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 

Najava videokonferencije s hrvatskim eurozastupnicima: Gospodarski oporavak i Konferencija o budućnosti Europe

 .
15-06-2020

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj u utorak 16. lipnja u 10 sati poziva vas na videokonferenciju (sa zastupnicima Toninom Piculom, Karlom Resslerom i Ružom Tomašić) o gospodarskom oporavku, Konferenciji o budućnosti Europe i ostalim temama ovotjedne plenarne sjednice.

 .

GOSPODARSKI OPORAVAK I KONFERENCIJA O BUDUĆNOSTI EUROPE

Utorak 16. lipnja u 10 sati

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj u utorak 16. lipnja u 10 sati poziva vas na videokonferenciju sa zastupnicima Toninom Piculom (SDP-S&D), Karlom Resslerom (HDZ-EPP) i Ružom Tomašić (HKS-EKR) koji će - uoči plenarne sjednice u Bruxellesu - govoriti o gospodarskom oporavku EU-a, funkcioniranju schengenskog područja te ostalim temama na dnevnom redu zasjedanja.

Kako pristupiti online konferenciji? Koristeći računalo ili pametni telefon, kliknite na poveznicu:

https://us02web.zoom.us/j/84097062350?pwd=MU90SW55elhuWkFlSGVRSWRDelRmUT09

Odaberite opciju Join a meeting (ID sastanka: 840 9706 2350  Lozinka: 800236)

Kako biste mogli vidjeti i čuti sudionike, odaberite opcije Join with video i Call via device audio.

Ako želite video i audio snimku, koristite opciju Recording.

Na plenarnoj sjednici koja će se održati od 17. do 19. lipnja zastupnici će raspravljati o novom dugoročnom proračunu Europske unije i fondu oporavka, o čemu se službeno trebaju očitovati i šefovi država EU-a i vlada na predstojećem sastanku na vrhu. Pozvat će na što skoriji početak Konferencije o budućnosti Europe te na provedbu reformi po završetku procesa i konzultacija s građanima. U kontekstu globalnih prosvjeda potaknutih smrću Afroamerikanca Georgea Floyda u Minneapolisu, Europski parlament donijet će rezoluciju o rasizmu i diskriminaciji. Zastupnici će također razmotriti pitanje ukidanje kontrola unutar Schengena te pozvati Vijeće i države članice na pojačane napore kako bi se dovršila integracija schengenskog prostora na preostale članice, uključujući i Hrvatsku. Procijenit će stanje u pregovorima o novom partnerstvu između EU-a i UK-a te istaknuti kako je potrebno u potpunosti poštovati odredbe sporazuma o povlačenju.

Ostale teme na dnevnom redu plenarne sjednice: rasprava o borbi protiv dezinformacija; zaštita strateških industrija od stranog preuzimanja; kriteriji za održiva „zelena“ ulaganja; pomoć poljoprivrednicima iz EU fonda za ruralni razvoj; kratkoročne i dugoročne mjere potpore sektoru turizma; preporuke za integraciju zemalja zapadnog Balkana; uspostava posebnih parlamentarnih odbora.

Više informacija:

Zastupnik Tonino Picula (SDP - S&D) koordinator je u  Odboru za vanjske poslove, član Izaslanstava za odnose s Bosnom i Hercegovinom te Kosovom i Izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Euronesta. Zamjenik je u: Odboru za regionalni razvoj, Odboru za poljoprivredu i ruralni razvoj, Pododboru za sigurnost i obranu, Izaslanstvu u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU-a i Srbije te Izaslanstvu za odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama. Stalni je izvjestitelj EP-a za SAD.

Zastupnik Karlo Ressler (HDZ-EPP) član je Odbora za proračune i Izaslanstva za odnose s Kinom, te zamjenski član Odbora za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove kao i Izaslanstva u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU-a i Albanije.

Zastupnica Ruža Tomašić (HKS - EKR) članica je Odbora za ribarstvo, Izaslanstva za odnose s Bosnom i Hercegovinom te Kosovom, kao i Izaslanstva za odnose s Kanadom. Zamjenica je u Odboru za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Molimo vas da potvrdu sudjelovanja na videokonferenciji pošaljete na: EPZagreb@europarl.europa.eu