skip to content
 
 
 
- Για πρώτη φορά οι Ευρωπαίοι πολίτες θέτουν την κλιματική αλλαγή ως κορυφαία προτεραιότητα για το ΕΚ σε έρευνα του Ευρωβαρόμετρου- Έξι στους δέκα Ευρωπαίους πιστεύουν ότι οι διαμαρτυρίες με πρωτοβουλία των νέων έχουν άμεσο αντίκτυπο στην πολιτική- Ο Πρόεδρος του ΕΚ David Sassoli θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα («COP25»)
The Youth Outreach Unit of the European Parliament is seeking to contract on a temporary basis two Editors in-Chief to assist the EYE Team in the production of the EYE2020 report.
Charlemagne Youth Prize 2020
Ξεκίνησε από την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, ο διαγωνισμός για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2020. Για 13η συνεχόμενη χρονιά, το βραβείο απονέμεται σε νέους που έχουν αναπτύξει προγράμματα που προάγουν την κατανόηση μεταξύ των λαών των Ευρωπαϊκών κρατών. Η προθεσμία για την υποβολή των προγραμμάτων είναι η 31η Ιανουαρίου 2020.
LUX 2019 Finalists
After my incredible experience in Venice as part of the 28 Times Cinema programme, I proudly represent the LUX Film Prize as this year’s Cyprus ambassador!
YEYS 2020
Η κλιματική αλλαγή μάς απασχολεί όλους και οι νέοι σε όλον τον κόσμο αναλαμβάνουν δράση για να σώσουν τον πλανήτη. Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή συμμετέχει στο κίνημα αυτό και ζητεί από τους νέους συμμετέχοντες στην εκδήλωση YEYS να προτείνουν τις καλύτερες, κατά τη γνώμη τους, λύσεις για την προστασία του πλανήτη μας.
LUX 2019 Finalists
Στο μαγευτικό κόσμο του Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και πιο συγκεκριμένα στις προβολές των ταινιών του Βραβείου LUX προσκαλεί το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο τους κινηματογραφόφιλους. Οι προβολές των τριών φιναλίστ ταινιών του Βραβείου LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πραγματοποιηθούν στο ΠΑΝΘΕΟΝ στη Λευκωσία (ακολουθεί το πρόγραμμα) σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου.
11/11/2019
 
Charlemagne Youth Prize 2020
Charlemagne Youth Prize 2020

Προκήρυξη Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2020

 

Ξεκίνησε από την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, ο διαγωνισμός για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2020. Για 13η συνεχόμενη χρονιά, το βραβείο απονέμεται σε νέους που έχουν αναπτύξει προγράμματα που προάγουν την κατανόηση μεταξύ των λαών των Ευρωπαϊκών κρατών. Η προθεσμία για την υποβολή των προγραμμάτων είναι η 31η Ιανουαρίου 2020.

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνος για τη Νεολαία, το οποίο διοργανώνεται από κοινού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν, απονέμεται σε προγράμματα ή έργα που πραγματοποιούνται από άτομα ηλικίας μεταξύ 16 και 30 ετών.

Τα βραβευμένα προγράμματα ή έργα θα πρέπει να χρησιμεύουν ως πρότυπα για τους νέους που ζουν στην Ευρώπη και να προσφέρουν πρακτικά παραδείγματα Ευρωπαίων που ζουν μαζί ως μία κοινότητα.

Μεταξύ των προγραμμάτων που έχουν βραβευθεί στο παρελθόν συμπεριλαμβάνονται δραστηριότητες που έχουν σχέση με προγράμματα ανταλλαγής νέων, καλλιτεχνικά ή διαδικτυακά έργα με Ευρωπαϊκή διάσταση.

Βραβεία €15.000

Στα τρία βραβευμένα έργα (τα οποία θα επιλεχθούν μέσα από τα 28 συνολικά έργα που θα προταθούν εκ μέρους των εθνικών κριτικών επιτροπών), θα απονεμηθούν τα χρηματικά έπαθλα των €7.500, €5.000 και €2.500 αντίστοιχα. Οι νικητές θα προσκληθούν επίσης να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες το φθινόπωρο του 2020.

Οι εκπρόσωποι των 28 εθνικών βραβευμένων έργων θα κληθούν να παραστούν στην τελετή απονομής του Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία στις 19 Μαΐου και στην τελετή απονομής του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου της πόλης του Άαχεν δυο μέρες αργότερα κατά τη διάρκεια τετραήμερου ταξιδιού τους στο Άαχεν τον Μάιο του 2020.

Νικητές 2019

Το 2019, το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο πρόγραμμα Europhonica IT (μια κοινή ραδιοφωνική εκπομπή από την Ιταλία, που δίνει φωνή σε ανεξάρτητους φοιτητές και πανεπιστημιακά μέσα ενημέρωσης), κατά την τελετή απονομής του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου στο Πανεπιστήμιο του Άαχεν, που έλαβε χώρα στις 28 Μαΐου 2019.

Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στο πρόγραμμα «Η ευρωπαϊκή σου ιθαγένεια» από τη Φινλανδία, ενώ το τρίτο βραβείο δόθηκε στο πιλοτικό σχέδιο «Μουσουλμάνοι κατά του αντισημιτισμού», από την Αυστρία.

Οι εκπρόσωποι των βραβευθέντων έργων προσκλήθηκαν στις Βρυξέλλες για να συναντήσουν Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2019.

Χρονοδιάγραμμα Βραβείου Καρλομάγνου Νεολαίας 2020

  • Έναρξη του διαγωνισμού και διαδικτυακές αιτήσεις: 6 Νοεμβρίου 2019
  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 31 Ιανουαρίου 2020
  • Επιλογή των 28 έργων από τις εθνικές κριτικές επιτροπές: 13 Μαρτίου 2020
  • Επιλογή των τριών έργων που θα βραβευτούν από την Ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή: 20 Μαρτίου 2020
  • Τελετή απονομής στο Άαχεν: 19 Μαΐου 2020

Επικοινωνία για γενικές ερωτήσεις:

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου, καθώς και λεπτομέρειες για την υποβολή των αιτήσεων παρακαλείστε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ECYP2020@europarl.europa.eu

Twitter: @EUYouthPrize | #ECYP2020

Σύνδεσμοι:

Ιστοσελίδα του Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία

http://www.charlemagneyouthprize.eu/

Ιστοσελίδα του Ιδρύματος του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν

http://www.karlspreis.de/

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Γραφείου μας:  http://www.europarl.cy/  
Facebook: https://www.facebook.com/ep.cyprus
Twitter: https://twitter.com/EP_CYPRUS