Valtuuskuntien puheenjohtajakokouksen puheenjohtajan tervetuliaistervehdys

Hyvät jäsenet, kumppanit ja ystävät

EU tunnetaan maailmalla arvoistaan ja pääperiaatteistaan. Puolustamme yhdessä rauhanomaista, oikeudenmukaista, osallistavaa ja sääntöpohjaista maailmanjärjestystä.

Euroopan parlamentin jäsenet ovat vaaleilla valittuina edustajina sitoutuneet saamaan EU:n kansalaisten äänen kuuluville kansainvälisillä areenoilla arvojemme ja strategisten etujemme mukaisesti.

Valtuuskunnat käyvät vuoropuhelua kolmansia maita edustavien kumppaneiden kanssa, pyrkivät jakamaan vaurautta ja takaamaan rauhan kansalaisille erityisesti vahvistamalla demokratiaa ja ihmisoikeuksien kunnioittamista.

Olen täysin vakuuttunut siitä, että parlamentaarisella diplomatialla on merkitystä, kun pyrkimyksenä on asettaa ja edistää unionin ulkoisten toimien tavoitteita mahdollisimman johdonmukaisesti ja uskottavasti.

Löydätte tämän sivuston eri osista lisätietoa toiminnastamme, tehtävästämme ja taustastamme. Sivustolla on tietoa kokouksista Brysselissä ja Strasbourgissa sekä EU:n ulkopuolella. Myös toimintakalenteri ja yhteenveto työmme kannalta tärkeistä parlamentin päätöslauselmista löytyvät täältä.

Koronaviruskriisi on rajoittanut monia parlamenttien välisiä tapaamisia, mutta seuraamme edelleen jatkuvasti kumppanimaiden ja -alueiden tilannetta. Toivomme pääsevämme pian jälleen tapaamaan kumppaneitamme ja haluamme sillä välin näiden sivujen avulla kertoa teille valtuuskuntien merkittävästä tehtävästä Euroopan parlamentin kansainvälisten suhteiden ylläpitämisessä.

Inmaculada RODRÍGUEZ-PIÑERO
Valtuuskuntien puheenjohtajakokouksen puheenjohtaja

Tulevat kokoukset

Suhteista Kiinan kansantasavaltaan vastaava valtuuskunta


Brussels : JAN - 6Q2

Sääntömääräinen kokous
SEMI-REMOTE PARTICIPATION Exchange of views with the Ambassador Michael Clauss, Presidency of the EU

Suhteista Kanadaan vastaava valtuuskunta


Brussels : ASP - A3G-3

Sääntömääräinen kokous
D-CA ordinary meeting REMOTE participation

Suhteista Yhdysvaltoihin vastaava valtuuskunta


Brussels : ASP - A3G-3

Sääntömääräinen kokous
Ordinary meeting REMOTE participation

Pohjoisesta yhteistyöstä ja suhteista Sveitsiin ja Norjaan vastaava sekä EU:n ja Islannin parlamentaarisessa sekavaliokunnassa ja Euroopan talousalueen (ETA) parlamentaarisessa sekavaliokunnassa toimiva valtuuskunta


Brussels : ASP - A3G-3

Sääntömääräinen kokous
54th EEA Joint Parliamentary Committee meeting - REMOTE participation