A Küldöttségi Elnökök Értekezlete elnökének köszöntője

Tisztelt Képviselők, Partnereink és Barátaink!

Az EU egyet jelent az általa képviselt értékekkel és irányadó elvekkel szerte a világon, és közös célunk, hogy megvédjük a békés, igazságos, inkluzív és szabályokon alapuló világrendet.

Megválasztott képviselőkként az EP tagjai elkötelezettek az iránt, hogy értékeinket és stratégiai érdekeinket tükrözve, nemzetközi szinten is hallassák hangjukat az uniós polgárok.

A küldöttségek munkáján keresztül párbeszédet folytatunk harmadik országbeli partnereinkkel, hogy különösen a demokrácia megerősítésével és az emberi jogok tiszteletben tartásával megteremtsük a közös jólétet és a békét polgáraink számára.

Erős meggyőződésem, hogy a parlamenti diplomácia fontos szerepet tölt be az európai külpolitika legnagyobb következetességgel és hitelességgel történő kialakításában és célkitűzéseinek megvalósításában.

Ezen az oldalon további információt talál tevékenységünkről, küldetésünkről és történelmünkről. Leírást talál a Brüsszelben és Strasbourgban, valamint máshol tartott üléseinkről, illetve megtalálja tevékenységi naptárunkat és a parlamenti állásfoglalások összefoglalását.

Bár a koronavírus okozta válság számos parlamentközi találkozót meghiúsított, partnerországainkban és a régiókban továbbra is figyelemmel kísérjük a helyzetet. Reméljük, hogy mindaddig, amíg nem tudunk újra találkozni partnereinkkel, ezek az oldalak rávilágítanak, hogy a delegációk milyen jelentős szerepet játszanak az Európai Parlament és a világ összekapcsolásában.

Inmaculada RODRÍGUEZ-PIÑERO
a Küldöttségi Elnökök Értekezletének elnöke
9. parlamenti ciklus

Következő ülések

A Kanadával fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség


Brüsszel : ASP - A3G-3

rendes ülés
D-CA ordinary meeting REMOTE participation

Az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség


Brüsszel : ASP - A3G-3

rendkívüli ülés
Extraordinary meeting REMOTE participation

A CARIFORUM–EU Parlamenti Bizottságba delegált küldöttség


Brüsszel : JAN - 6Q1

rendkívüli ülés
Remote participation

Az északi együttműködésért felelős, a Svájccal és Norvégiával fenntartott kapcsolatokért felelős és az EU–Izland Parlamenti Vegyes Bizottságba és az Európai Gazdasági Térség (EGT) Parlamenti Vegyes Bizottságába delegált küldöttség


Brüsszel : ASP - A3G-3

rendes ülés
54th EEA Joint Parliamentary Committee meeting - REMOTE participation