skip to content
 
 
 

Euroopan unionin tila: #VahvempiaYhdessäEU!

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen pitää ensimmäisen puheensa Euroopan unionin tilasta (State of the European Union, SOTEU) parlamentin täysistunnolle 16.9. Puheen yhteydessä europarlamentaarikot haastavat von der Leyenin keskusteluun Euroopan tulevaisuudesta. Mitä toimia tarvitaan, jotta Eurooppa nousisi kriisistä entistä vahvempana? Miten voimme varmistaa talouden elpymisen, ilmastotoimien tehokkuuden, ja turvata nuorten eurooppalaisten tulevaisuuden? Voit seurata keskustelun EU:n tilasta suorana verkkolähetyksenä.

Kansalaiset ovat keskustelun keskiössä. Osallistu sinäkin: miten voimme parhaiten valmistautua yhteisiin haasteisiimme? Parlamentti järjestää vuotuisen SOTEU-puheen aattona 15. syyskuuta etätilaisuuden, jossa mepit vastaavat kansalaisten kysymyksiin ja kommentteihin. Lisätietoa täällä.

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto järjestää alkusyksynä tapahtumia ja tempauksia, joiden tarkoituksena on viritellä keskustelua unionin tilasta ja sen tulevaisuudesta. Keskiviikkona 16. syyskuuta SOTEU-puhetta ja parlamentin täysistuntokeskustelua voi seurata suorana verkkolähetyksenä sekä myös Helsingin keskustakirjaston EU@Oodissa. Tilaisuus alkaa kello 9.45 ja siinä kuullaan myös asiantuntijapuheenvuoroja komission ja parlamentin syyskauden työn pääpainopisteistä. Lisätietoja FB-tapahtumassa. 

Parlamentti on myös mukana Eurooppanuorten #Eurooppa2050-webinaareissa. Sarjan ensimmäisessä osassa mepit keskustelivat tulevaisuudennäkymistä, ja keskustelussa 24.9. arvioidaan muutoksia unionin kansainvälisessä toimintaympäristössä. Lisätietoa webinaareista ja osallistumisesta täällä.

Allianssin 27.-28.8. järjestämässä nuorten EU-huippukokouksessa 75 nuorta osallistujaa ympäri Suomen ideoi ratkaisuja tulevaisuuden haasteille. Nuoret kuulivat meppien näkemyksiä ja pohtivat mm. demokratiaan, koulutukseen, talouteen, ja ilmastoon liittyviä kysymyksiä. Osallistujien neuvottelema julkilausuma Euroopan tulevaisuudesta on luettavissa täällä.

Seuraa myös Suomen-toimiston sosiaalista mediaa aihetunnisteilla #VahvempiaYhdessäEU! ja #SOTEU saadaksesi tietoa muista ajankohtaisista tapahtumista!

Euroopan unionin tila: Kerro mielipiteesi ja huolenaiheesi Euroopan parlamentin jäsenille ennen vuoden tärkeintä EU-keskustelua