skip to content
 
 
 
2020-03-02

Hallasd a hangod! Kétnapos aktív állampolgársági akadémia Budapesten

2020. február 28-29-én az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája 250 fiatalnak és önkéntesnek szervezett kétnapos képzést az Európai Ifjúsági Központban. A Hallasd a hangod! rendezvény az europaert.eu közösségének és az Európai Parlament Nagykövet Iskolája program tagjainak nyújtott készségfejlesztési tréninget és inspirációt - immár második alkalommal.

A fiatalok és az önkéntesek az ország minden területéről érkeztek a kommunikációs és EU-s ismereteket kínáló konferenciára, ahonnan csodás kilátás nyílt a fővárosa. A nagy érdeklődés mellett megtartott rendezvényt Lővei Andrea, az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodájának vezetője nyitotta meg, majd Gordana Berjan, a Budapesti Európai Ifjúsági Központ vezetője üdvözölte a résztvevőket. Tomislav Korman, az EP Kommunikációs Főigazgatósága kampánystratégiai osztályának munkatársa az europaert.eu kampányt ismertette.

A nyitóbeszédeket előadás-sorozatok és workshopok követték. Maróy Krisztina, a Glamour magazin főszerkesztője, Dr. Papp-Váry Árpád, A Budapesti Metropolitan Egyetem Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Kar dékánja, marketing szakember, Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó, Rajcsányi Gellért, a Mandiner főszerkesztője és Hanula Zsolt, az Index  tudományrovatának vezetője - hogy néhány előadót megemlítsünk - ragadták meg a fiatalok figyelmét előadásaikkal a közösségi média szerepéről és fontosságáról, a tudatos médiafogyasztásról, az önkénteskedés előnyeiről.

A helyszínen a budapesti Európa Pont és a Tempus Közalapítvány is megjelent, segítve a fiatal korosztály tájékozódását az Erasmus csereprogram és egyéb európai uniós lehetőségek témakörében.