Τελευταίες ειδήσεις 

Featured 

       
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 
Το Βραβείο Ζαχάρωφ 2020 στην δημοκρατική αντιπολίτευση της Λευκορωσίας 

 

Η απονομή του Βραβείου Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης για το 2020, το οποίο κέρδισε η δημοκρατική αντιπολίτευση της Λευκορωσίας, θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου.

       

Σε συζήτηση στις 21 Οκτωβρίου, Οι ευρωβουλευτές τόνισαν την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας για τις μελλοντικές σχέσεις της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου που να μην υπονομεύει τις αξίες της ΕΕ.

       

Μάθετε πώς οι νέοι κανόνες σκοπεύουν να ενισχύσουν την καινοτομία, να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

       
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 
Ψηφιακή τεχνολογία: η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει πρότυπα για τις πλατφόρμες 

 

Το ΕΚ ζητά κανόνες για το παρόν και το μέλλον των ψηφιακών υπηρεσιών, όπως οι διαδικτυακές πλατφόρμες και αγορές, και δεσμευτικό μηχανισμό κατά του παράνομου διαδικτυακού περιεχομένου.

       

Η ανασκόπηση των σχέσεων με τη Λευκορωσία, η ψηφοφορία για το μέλλον της αγροτικής πολιτικής και τους κανόνες για τις ψηφιακές υπηρεσίες στην ατζέντα της ολομέλειας την επόμενη εβδομάδα.

Κοινοποίηση αυτής σελίδας στο Twitter

Ευρωπαϊκή Ημέρα Τυφλοκώφωσης Τον Ιούνιο, το ΕΚ ζήτησε: 🫂 πρόσθετη φροντίδα από επαγγελματίες 🗣️ πρόσβαση σε υπη… https://t.co/OMDB4g3BLL

Τελευταία δελτία Τύπου 

Τελευταία βίντεο 

Δείτε επίσης: 

Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται κομμάτι της καθημερινότητάς μας, καθίσταται όλο και πιο απαραίτητο να θεσπιστούν κανόνες για τη ρύθμιση της. Το Κοινοβούλιο θέλει ένα πλαίσιο που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να αποκομίζουν τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τους κινδύνους.        

Κοινωνία 
 

Η ΤΝ επηρεάζει όλο και περισσότερο τις ζωές μας. Ανακαλύψτε τις ευκαιρίες που προσφέρει και τις απειλές που ενέχει για την ασφάλεια, τη δημοκρατία, τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας.

The democratic opposition in Belarus, represented by the Coordination Council, an initiative of brave women and political and civil society figures. ©Nadia Buzhan/Nasha Niva        
Προτεραιότητα 

Προτεραιότητα 
Βραβείο Ζαχάρωφ 2020 

Κοινωνία 
 

Το βραβείο Ζαχάρωφ 2020 για την Ελευθερία της Σκέψης θα απονεμηθεί στη δημοκρατική αντιπολίτευση στη Λευκορωσία.

Καθώς ζούμε ολοένα και περισσότερο τη ζωή μας διαδικτυακά, το Κοινοβούλιο δηλώνει ότι χρειαζόμαστε νέους κανόνες για τους παρόχους ψηφιακών υπηρεσιών. Από τις διαδικτυακές αγορές μέχρι το περιεχομένο που κοινοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ευρωβουλευτές καθοδηγούνται από μια απλή αρχή: Εάν είναι παράνομο εκτός διαδικτύου, θα έπρεπε να είναι παράνομο και διαδικτυακά.        

Η οικονομία της πλατφόρμας αποφέρει οφέλη, ενέχει όμως και κινδύνους. Μάθετε ποιοι είναι οι στόχοι των νέων κανόνων και των λύσεων που προτείνουν οι ευρωβουλευτές.

Η θεά της Δικαιοσύνης ©Helmutvogler /Adobe Stock        

Οι ελλείψεις του κράτους δικαίου μπορούν να οδηγήσουν στην κατάχρηση των κονδυλίων της ΕΕ και την υπονόμευση των ευρωπαϊκών αξιών στα κράτη μέλη. Το ΕΚ ζητά τη λήψη σχετικών μέτρων.

Intro: top story Brexit ©AP Images/ European Union-EP        
Προτεραιότητα 

Προτεραιότητα 
Brexit 

Θέματα ΕΕ 
 

Το 2017, το ΗΒ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ΕΕ, βάσει δημοψηφίσματος. Πώς όμως θα αποχωρήσει η χώρα από την ΕΕ; Μάθετε περισσότερα σχετικά με το ρόλο του Κοινοβουλίου.

Ο επικεφαλής της επιτροπής φορολογικών υποθέσεων, Πωλ Τανγκ (S&D, Ολλανδία).        

Η νέα επιτροπή φορολογικών υποθέσεων του Κοινοβουλίου θα γίνει ευρωπαϊκός κόμβος συζήτησης φορολογικών ζητημάτων, μας διαβεβαιώνει ο επικεφαλής της επιτροπής, Πωλ Τανγκ (S&D, Ολλανδία).

Οι τρεις φιναλίστ του φετινού βραβείου Ζαχάρωφ: Οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές του Γουαπινόλ και η Μπέρτα Κάκερες, ο καθολικός αρχιεπίσκοπος της Μοσούλης Νατζίμπ Μιχαέλ και η δημοκρατική αντιπολίτευση στη Λευκορωσία (από τα αριστερά στα δεξιά).        

Η δημοκρατική αντιπολίτευση στη Λευκορωσία, οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές της Ονδούρας και ο καθολικός αρχιεπίσκοπος της Μοσούλης επιλέχθηκαν ως φιναλίστ του βραβείου Ζαχάρωφ 2020.

Ειδοποίηση ηλεκτρονικού μηνύματος 

Εγγραφή για ενημερώσεις σχετικά με τα αγαπημένα σας θέματα