skip to content
 
 
 

Skupaj smo EU

Med kampanjo pred evropskimi volitvami smo ustvarili skupnost, ki je povezala vse konce Evrope. Skupaj z novoizvoljenimi poslanci Evropskega parlamenta imamo pet let, da zgradimo Evropo, kakršno si želimo. Pet let skupnega življenja, dela in sanj. Pridruži se tej vseevropski skupnosti in tudi ti poskrbi, da bomo dosegli kar največji učinek. Skupaj lahko širimo razprave, se učimo drug od drugega in najdemo skupne točke.
Evropski parlament je glas ljudi. Naj se sliši tudi tvoj glas.

SkupajsmoEU

Aktualno

Hiša Evropske unije vam nudi brezplačne izobraževalne aktivnosti o EU za učence in dijake - po spletu.
Demokratična opozicija v Belorusiji je prejela nagrado Saharova za svobodo misli za leto 2020.
Ta petek bomo spregovorili o tem, kako primerno in ustrezno podpreti znanost, če želimo hiter izhod iz krize zaradi covida-19 in v prihodnost usmerjen družbeni razvoj.
V naši zadnji spletni razpravi iz niza Evropejci proti covidu-19 bomo ta petek, 2. oktobra, ob 11. uri spregovorili o dezinformacijah v času pandemije.
Serijo spletnih razprav Evropejci proti covidu-19 nadaljujemo v sredo, 23. septembra, ob 9:30, ko bomo govorili o ukrepih EU za blaženje socialne stiske.  
16. septembra spremljajte govor predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen o stanju v EU, ki mu bo sledila razprava z evropskimi poslanci o prihodnosti Unije.
Dijaki in učitelji, vabimo vas, da se v šolskem letu 2020/21 pridružite našemu programu za srednje šole, skupaj z nami spoznate ustroj in delovanje EU ter z njo povezane teme in z aktivnim državljanstvom pokažete, da vam ni vseeno za vašo in našo prihodnost.
V deseti spletni razpravi Pisarne Evropskega parlamenta se bomo v petek, 11. septembra, ob 11. uri pogovarjali o zelenem dogovoru po pandemiji. Pridružite se nam tudi vi.
Po poletnem premoru v petek, 4. septembra, ob 11. uri nadaljujemo niz spletnih razprav Evropejci proti covidu-19. Tokrat bo tema gospodarsko okrevanje po pandemiji.
Bi radi pomagali spodbujati aktivno državljanstvo in vključevanje različnih družbenih skupin v politično življenje Evrope? Imate zamisel za projekt, s katerim bi poudarili vlogo Evropskega parlamenta kot edine neposredno izvoljene ustanove EU?
Več