skip to content
 
 
 

Doživi Evropo v Hiši EU

 .

Informacijsko središče Hiša EU na Dunajski cesti 20 v Ljubljani je kontaktna točka EU za državljane. V skupnih prostorih se nahaja Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji.

Imate vprašanje o EU? Iščete prostor za izvedbo dogodka na temo EU? Si želite brezplačno ogledati interaktiven multimedijski center Doživi Evropo? Iščete zakonodajni dokument EU ali bi radi predstavili svojo evropsko pobudo? Če je tako, kar pogumno vstopite v Hišo EU v Ljubljani. Storitve informacijskega središča in najem prostorov so brezplačni.

 .

 

  • MULTIMEDIJSKI CENTER “DOŽIVI EVROPO”

V interaktivnem multimedijskem centru Doživi Evropo lahko obiskovalci na multimedijskih postajah spoznajo, kako delujejo institucije EU in kako EU vpliva na njihovo vsakdanje življenje. Na interaktivnih stenskih ekranih pa so predstavljeni poslanci Evropskega parlamenta in evropski komisarji. Zagotovo pa ne smete izpustiti še foto kabine, kjer se lahko fotografirate z izbranim ozadjem ter s pomočjo rekvizitov posnamete svojo izvirno fotografijo.

  • INFORMIRANJE

Hiša EU je vstopna točka za vse državljane, ki iščete informacije o EU. Informatorji vam po telefonu, elektronski pošti ali osebno odgovorijo na vprašanja o EU ali vam pomagajo pri iskanju informacij. Svetujejo vam na primer o vaših potrošniških pravicah ali možnostih za delo, študij ali pokojnino v drugi državi članici ali pa vas bodo usmerili na pravi naslov. Vsekakor se bodo potrudili, da boste prišli do želenih informacij in se k nam še kdaj vrnili.

  • PUBLIKACIJE

V Hiši EU so vam na voljo brezplačne publikacije z različnih tematskih področij delovanja EU. Pri nas dobite statistične podatke, zemljevide, opise dobrih praks iz programov EU, kot so LIFE+, Erasmus+, Cosme ali naložbeni načrt za Evropo, ter vodnike po pravicah in možnostih, ki jih imate kot državljani EU. Posamezne izvode publikacij lahko vzamete s sabo ali pa jih naročite v večjem številu za aktivnosti, ki jih pripravljate na temo EU. 

  • NAJEM PROSTOROV

Če organizirate brezplačne aktivnosti na temo EU, lahko pri nas brezplačno najamete prostore. Na voljo sta konferenčna dvorana za 170 ljudi, ki se lahko pregradi v dve manjši dvorani, ter sejna soba za 15 ljudi. Prostore si lahko predhodno ogledate in rezervirate po telefonu, elektronski pošti ali osebno.

  • PREDAVANJA O EU ZA ŠOLE IN OSTALE CILJNE SKUPINE

Ste učiteljica ali učitelj? Vodite projekt EU? Vabimo vas, da stopite v stik z nami in se dogovorite za brezplačno interaktivno predstavitev o EU. Izvajamo splošne predstavitve o EU, ki jih prilagodimo udeležencem. Vabimo tudi vse obiskovalce, skupine, da obiščete Hišo EU in se udeležite predstavitev o EU.

 .

VEČ INFORMACIJ (vprašanja, najem prostorov, naročilo publikacij, vodeni ogledi skupin):

Hiša EU

Dunajska cesta 20

1000 Ljubljana

E: info@hisaEU.si

T: 01 252 88 43

 

 

Odprto ob delavnikih:

9.00–18.00

 .

© 2017 Evropski parlament