skip to content
 
 
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 
10/07/2020

Diàleg sobre la Covid-19 amb els copresidents d’EuroLat

Dijous 9 de juliol els dos copresidents de l'Assemblea Parlamentària Euro-Llatinoamericana (EuroLat), el co-president del Parlament Europeu, Javi López, i el president del Parlament Llatinoamericà i senador xilè, Jorge Pizarro, van participar en un diàleg sobre les conseqüències de la pandèmia de coronavirus a la UE i Llatinoamèrica. La trobada s'emmarca en el cicle “Diàlegs des de Casa” que organitza Casa Amèrica Catalunya, i que en aquesta ocasió ha comptat amb la col·laboració de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.

López i Pizarro van abordar el tema de la pandèmia, com s'està vivint la situació a la UE i a Amèrica Llatina, les respostes que s'estan plantejant a nivell intergovernamental o la qüestió de les desigualtats, que a Europa s'arrosseguen des de la crisi econòmica de 2008 i a Llatinoamèrica fins i tot amb anterioritat.

Així mateix, l'eurodiputat i el senador xilè van intercanviar parers sobre com abordar les demandes socials de la població civil que demana canvis estructurals en el funcionament de la democràcia; la gestió de fronteres (de les tensions inicials a la coordinació); la qüestió dels drets humans durant la pandèmia, inclosa la situació a Veneçuela; i l'aportació que l'Assemblea EuroLat pot fer en aquest context.

En aquest sentit, el co-president del Parlament Europeu, Javi López, va posar l'accent que EuroLat “és un espai parlamentari per al diàleg. Portem diversos anys sense tenir cimeres de caps d'Estat europeus i llatinoamericans i, en canvi, EuroLat s'ha continuat reunint i construint a través del diàleg i consensuant resolucions”.

Per la seva part, el senador Jorge Pizarro també va destacar que, malgrat les circumstàncies, “s'ha pogut generar un diàleg fluid, encara que sigui en la distància, per afrontar millor la pandèmia. A Europa estan vivint la desescalada i aquí encara tenim tres milions de contagiats”.

El diàleg va ser moderat per la directora general de Casa Amèrica Catalunya, Marta Nin, i es pot veure en aquest enllaç.

L'Assemblea Parlamentària Euro-Llatinoamericana (EuroLat), creada en 2006, és la institució parlamentària de l'Associació Estratègica Biregional, establerta al juny de 1999 en el marc de les Cimeres UE-ALC (entre la Unió Europea, Amèrica Llatina i el Carib). EuroLat adopta i presenta resolucions i recomanacions a diverses organitzacions, institucions i grups ministerials responsables del desenvolupament de l'Associació Estratègica Biregional.