skip to content
 
 
Càmeres davant el Parlament Europeu
Càmeres davant el Parlament Europeu
 
28/09/2020

Aquesta setmana al Parlament Europeu. Brussel·les, 28 de setembre - 4 d'octubre

Les audiències dels nous comissaris, els nominats al Premi Sàkharov 2020, la reforma dels serveis digitals, debat amb Timmermans sobre la nova llei del clima així com els riscos i oportunitats de la intel·ligència artificial, entre els temes destacats de la setmana.

Llei climàtica. La comissió de Medi Ambient debat amb el vicepresident executiu de la Comissió per al Pacte Verd Europeu, Frans Timmermans, sobre l'ambició climàtica d'Europa per a 2030 i l'avaluació d'impacte. La comissió de Medi Ambient ja ha adoptat la seva posició sobre la proposta de reglament de la Llei Europea del Clima, incrementant els objectius de reducció d'emissions en 2030 fins al 60%. El Parlament votarà sobre l'esborrany de llei al ple del 5-8 d'octubre.

Dilluns, 28 de setembre a les 14.15.


Serveis digitals.
Les comissions de Mercat Interior i Assumptes Jurídics votaran, entre altres assumptes, les noves obligacions per a les plataformes i serveis digitals, els riscos que enfronten els usuaris online i com regular les anomenades “big tech” (Google, Apple, Facebook i Amazon). Totes dues iniciatives legislatives tenen com a objectiu influir en la Llei de serveis digitals de la Comissió, prevista per a finals d'any. Se celebraran dues rodes de premsa a les 10.30 (Assumptes Jurídics) i a les 15.00 (Mercat Interior).

Dilluns, 28 de setembre.


Premi Sàkharov 2020
. Els nominats per al Premi Sàkharov a la Llibertat de Pensament d'enguany seran presentats en una reunió conjunta de les comissions d'Afers exteriors, de Desenvolupament i de la subcomissió de Drets Humans.

Dilluns, 28 de setembre a les 16.45.


Intel·ligència artificial
. La comissió d'Assumptes Jurídics aprovarà les seves recomanacions per garantir un ús segur i fiable de la intel·ligència artificial a la UE. Aquestes propostes contribueixen a donar forma i aclarir les normes comunes als àmbits de l'ètica, responsabilitat civil i propietat intel·lectual. També aborden els riscos i les oportunitats de la intel·ligència artificial.

Dijous, 1 d'octubre. Roda de premsa a les 14.30 hores.


Audiències nous comissaris
. Després dels canvis a la Comissió Europea, el Parlament Europeu examinarà la idoneïtat dels candidats Mairead McGuiness i Valdis Dombrovskis per a les seves respectives carteres. McGuiness serà avaluada per la comissió d'Assumptes Econòmics per fer-se càrrec de la cartera de Serveis financers, Estabilitat financera i Unió de mercats de capital. La comissió de Comerç Exterior serà l'encarregada de l'audiència de Dombrovskis, qui ja és vicepresident de la Comissió però canvia de cartera, optant ara a la de Comerç. Més informació.

Audiència Mairead McGuiness: divendres 2 d'octubre de 9.00 a 12.00.

Audiència Valdis Dombrovskis: divendres 2 d'octubre de 13.00 a 16.00.


Preparacions sessió plenària
. Els grups polítics es preparen per a la sessió plenària del 5 al 8 d'octubre, on votaran els canvis a la Comissió, la nova llei sobre el clima, el nou mecanisme per a la democràcia, l'estat de dret i els drets fonamentals o la nova estratègia europea per als boscos. També està previst que debatin sobre l'equilibri de gènere als consells d'administració de les empreses i la possibilitat de condicionar l'accés als fons de la UE al respecte a l'estat de dret.