skip to content
 
 
Càmeres davant el Parlament Europeu
Càmeres davant el Parlament Europeu
 
21/09/2020

Aquesta setmana al Parlament Europeu. Brussel·les, 21-27 de setembre

L'avaluació de l'actual sistema d'euroordre, el debat sobre la situació actual de Bielorússia en presència de la líder opositora Sviatlana Tsikhanouskaya i el Nou pacte migratori, són alguns dels temes que les comissions parlamentàries tractaran aquesta setmana.

Euroordre. Els eurodiputats de la comissió de Llibertats Civils, Justícia i Assumptes d'Interior debatran amb el comissari de Justícia, Didier Reynders sobre l'últim informe de la Comissió Europea que examina com els Estats membres han aplicat a la seva legislació el mecanisme de l'ordre europea d'arrest. Posteriorment, es debatrà el projecte d'informe sobre l'aplicació de l'euroordre fins avui, el ponent de la qual és l'eurodiputat espanyol Javier Zarzalejos (PPE). Més informació aquí.
Dilluns, 21 de setembre de 17.45 a 18.45.

Bielorússia. Els eurodiputats de la comissió d'Afers exteriors reben la líder opositora bielorussa exiliada Sviatlana Tsikhanouskaya, per debatre els últims esdeveniments polítics al país (El debat es pot tornar a veure aquí). La comissió també adoptarà recomanacions sobre com hauria de reevaluar la UE les seves relacions amb Bielorússia després de les passades eleccions presidencials fraudulentes, que van conduir a un aixecament popular i a la repressió brutal per part de les autoritats.
Dilluns, 21 de setembre. La reunió es pot tornar a veure aquí.

Educació en temps de COVID. La comissió de Cultura vota, dilluns, un projecte de resolució sobre el futur de l'educació a Europa en el context de la COVID-19. El resultat es donarà a conèixer dimarts.
Dilluns, 21 de setembre, vot. Dimarts 22 de setembre, resultat del vot.

Democràcia, Estat de dret i drets fonamentals. Els membres de la comissió de Llibertats Civils, Justícia i Assumptes d'Interior votaran una iniciativa legislativa que preveu l'establiment d'un mecanisme europeu permanent per monitorar i prevenir una reculada en els valors europeus en tots els Estats membres a través de recomanacions específiques per a cada país, amb calendaris i objectius a implementar.
Dimarts, 22 de setembre.

Nou pacte sobre asil i migració. Després de la presentació formal de la nova política europea d'asil i migració dimecres, el vicepresident de la Comissió Margaritis Schinas i la comissària d'Assumptes d'Interior, Ylva Johansson, presentaran i debatran la proposta amb els eurodiputats de la comissió de Llibertats Civils.
Dijous, 24 de setembre.

Noves comissions. Les comissions especials sobre ingerència estrangera en tots els processos democràtics de la UE, sobre intel·ligència artificial i transformació digital i sobre la lluita contra el càncer, així com la subcomissió sobre fiscalitat i la comissió de recerca sobre el transport animal celebraran les seves reunions constitutives en les quals elegiran a les i els presidents i vicepresidents d'aquestes.
Dimecres, 23 de setembre.