skip to content
 
 
Stockholm
Stockholm
 

Nyheter

 

Nyhetsbrev

Miljö
Den här veckan diskuterar vi EU:s nya klimatlag, inför en avgörande omröstning i Europaparlamentet nästa vecka. Utöver det frågar skolelever ut EU-politiker och Europaparlamentarikerna frågar ut kommissionärskandidater.
Sjukvårdspersonal
Omröstning om en ny klimatlag, tuffa budgetförhandlingar och förberedelser inför årets största debatt om tillståndet i EU. Här kommer veckans höjdpunkter i Europaparlamentet, som du inte vill missa.
Ledamöter som medverkar den 10 september
Sommaren lider mot sitt slut och en fullspäckad höst väntar i Europaparlamentet. Pricka redan nu in 10 och 16 september i din kalender.
 

Pressmeddelanden

© CAP Images /European Union-EP
Svarar investeringarna i den gröna given upp mot klimatmålen? Bör koldioxidutsläppen minska med 50, 55 eller 60 % till 2030? Hur ser vi till att resten av världen också minskar sina utsläpp? Välkommen till ett digitalt seminarium den 1 oktober där ni får följa hela lagstiftningsprocessen via talare från EU-kommissionen, Europarlamentet och svenska regeringens förhandlare i ministerrådet.
Kan Europaparlamentet ställa sig bakom det budgetförslag som antogs i morse av EU:s stats-och regeringschefer? Efter långa förhandlingar i rådet ligger nu bollen hos Europaparlamentet, som måste godkänna förslaget innan det kan träda i kraft. Ett extrainsatt plenarsammanträde kommer att hållas nu på torsdag 23 juli.
Vem får vad, under vilka villkor och hur ska det finansieras? Debatten om EU:s långtidsbudget är inte bara en sifferexercis utan en debatt om vilken typ av union vi vill ha, med hänsyn till politiska prioriteringar, rättsstatsprincipen och europeisk solidaritet.

Aktiviteter

Ledamöter som medverkar i paneldebatten
Digitalt panelsamtal den 28 september kl.10.30-12.00 om EU:s klimatlag.
Ledamöter som medverkar i paneldebatten
Digitalt panelsamtal 10 september kl. 12.00 inför att EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen håller sitt årliga tal om ”tillståndet i unionen”.
vägskäl
Digitalt samtal för medlemmar i nätverket "Tillsammans i Europa" den 10 september inför EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyens tal om ”tillståndet i unionen”.
Alla pressmeddelanden
Alla aktiviteter
Alla nyhetsbrev