Ga naar de inhoud
 
 
 

Café Europa: Het jaar van de waarheid voor Europa

op 16 september sprak Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, het Europees Parlement toe in haar State of the Union. Annette van Soest en Mathieu Segers gingen daarvoor in gesprek met Europarlementariërs Jeroen Lenaers en Kati Piri en parlementair verslaggever voor NRC en oud-correspondent in Brussel Stephane Alonso.

In deze aflevering een voorbeschouwing op de start van het nieuwe politieke jaar in de EU. Hoe wordt het corona-herstelplan uitgewerkt? Komen er nieuwe voorstellen om het migratievraagstuk op te lossen? En hoe stelt de EU zich op tegenover de Britten en de Russen? 

Woensdag sprak Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, het Europees Parlement toe in haar State of the Union. Annette en Mathieu blikten samen met Stephane Alonso, parlementair verslaggever voor NRC en oud-correspondent in Brussel, vooruit op deze traditionele start van het Europese politieke jaar. 

En met Jeroen Lenaers, CDA-Europarlementariër en Kati Piri, Europarlementariër voor de PvdA belden ze om te vragen waar zij op gingen letten en zich voor inzetten komend jaar. 

- Mathieu Segers en Annette van Soest bespreken in elke aflevering de achtergronden bij het Europese nieuws.

Mathieu Segers is hoogleraar hedendaagse Europese geschiedenis en Europese integratie aan Maastricht University 

Annette van Soest is presentator en journalist

Luister hier naar deze Cafe Europa.