Ga naar de inhoud
 
 
 

Drongo Festival: ben jij er ook op 2 & 3 oktober bij?

Wij zien je dan graag op onze Europese virtuele stand! Gedurende het festival kun je meer te weten komen over vertalen en meertaligheid bij de EU. Je kunt ook een luisterzee aanzetten waarin delen van markerende politieke speeches uit de 24 taalgebieden in het NL worden voorgelezen. Zin om ook jouw favoriete speech in te sturen en te horen? 

In verscheidenheid verenigd: de Europese Unie

De Europese Unie heeft haar grote verscheidenheid aan talen en culturen altijd als een troef gezien. Voor deze eerste virtuele editie van het Drongo Talenfestival hebben de EU-instellingen hun krachten gebundeld tot 1 Europese ruimte. In deze ruimte kunt u onder andere chatten met EU-medewerkers (op vrijdag 2/10 met Emma Hartkamp, op zaterdag 3/10 met Eduard Slootweg en op vrijdag en zaterdag, met Willemijn de Jong), informatie vinden over meertaligheid in Europa en deelnemen aan uiteenlopende activiteiten over lezen en taal.

Klik hier voor meer info.

 

Een luisterzee van ongeveer 30 minuten waarin delen van markerende politieke speeches uit de 24 taalgebieden worden voorgelezen, in het Nederlands, met Nederlandse ondertiteling in beeld zodat kan worden meegelezen.

Wat is de kracht van woorden voor de Europese democratie? Luister maar mee en laat je meevoeren in deze politieke zee van woorden!

Toekomstige luisteraars en lezers ook zelf hun favoriete Europese speech doorsturen naar EPDenHaag@europarl.europa.eu

Meer info volgt hier.