Ga naar de inhoud
 
 
 

Stage lopen als toekomstige vertaler?

Het Europees Parlement is steeds op zoek naar nieuw vertaaltalent. Overweeg je een carrière als vertaler, maar twijfel je of het wel iets voor jou is? Dan is een lange stage de perfecte manier om erachter te komen of dit soort werk voor jou is weggelegd.

 .

Het Europees Parlement biedt stages aan van vijf maanden:

  • van 1 oktober tot en met 28 februari (aanmelden in de maand juni)
  • van 1 maart tot en met 31 juli (aanmelden in de maand november)

Wat moet je doen?

  • Surf naar https://ep-stages.gestmax.eu/website/homepage vanaf de eerste dag van de maand waarin de aanmeldingsperiode start
  • Klik bovenaan op "Application info" om te controleren of je in aanmerking komt (minimaal bachelordiploma van drie jaar op het moment dat je je aanmeldt)
  • Onder de tab "Traineeship offers" kun je dan op zoek gaan naar een geschikte stage

De stages in de Nederlandse vertaalafdeling van het Parlement (Luxemburg) vind je door te filteren op het domein "Multilingualism" en het subdomein "Translation and Editing". We hebben gewoonlijk twee identieke stageplaatsen, en het maakt niet uit welke van de twee je aanklikt: bij de selectie bekijken we alle aanmeldingen voor beide plaatsen. Je hebt steeds een volledige maand de tijd om je aan te melden.

Ook in de Terminology Coordination Unit (Luxemburg) kun je stage lopen. De voertaal op deze afdeling is Engels, maar voor het terminologisch werk word je op afstand bijgestaan door een terminoloog van de Nederlandse vertaalafdeling.

Aarzel niet om contact met Eva Provoost op te nemen als je vragen hebt. We rekenen op jou als toekomstige vertaalprofessional!