Europa-Parlamentets plenarsal 

Europa-Parlamentets plenarsal

Bruxelles
Plenarsal

Et besøg i Europa-Parlamentets plenarsal er en glimrende mulighed for at fornemme den spændende atmosfære i verdens største tværnationale parlament samt at lære om dets rolle og beføjelser.

30-90'
10-100
24

Europa-Parlamentets plenarsal

Bruxelles
Plenarsal

Plenarsalen er det europæiske demokratis bankende hjerte. Her samles Europa-Parlamentets medlemmer til plenarmøderne, hvor de største og vigtigste forhandlinger og debatter finder sted. Salen danner således ramme om mange historiske afstemninger med stor betydning for mennesker på tværs af EU.

Besøg i plenarsalen er gratis og tilbydes på hvert af EUs 24 officielle sprog. Reservation er påkrævet for både grupper og individuelle besøgende. Besøget er fuldt tilgængeligt for mennesker med handicap.
 

Vi tilbyder: 

 • individuelle besøg
 • online briefinger med Parlamentets talere
 • online ’European Youth Seminars’

Individuelle besøgende

Individuelle besøgende kan besøge plenarsalen med en multimedieguide, deltage i en personlig briefing eller følge plenarmøder. Besøg er tilgængelige for enkeltpersoner, familier og små grupper på op til 9 personer. Børn under 14 år skal være ledsaget af en voksen. Besøget giver også mulighed for at opleve udstillingen ’United in diversity” med kunst fra Europa-Parlamentets samling, som tæller værker fra alle EUs medlemslande.

 

Multimedieguides

Besøg plenarsalen i dit eget tempo med en multimedieguide - og lær, hvordan Europa-Parlamentet arbejder. Multimedieguiden findes på alle de 24 officielle EU-sprog og et besøg varer ca. 60 minutter. Bemærk venligst, at besøg med multimedieguides ikke er mulige under plenarmøder.

Du kan downloade multimedieguiden forud for dit besøg. Find appen "EP Visit" i  Apple Store og Google Play.

 

Briefinger

Få et mere skræddersyet besøg med en briefing om Europa-Parlamentets arbejde og rolle fra en af vores talere. Briefinger tilbydes hver mandag og varer ca. 60 minutter. De er tilgængelige på engelsk, fransk - og andre sprog, såfremt vi har ledige talere.

 

Følg plenarmødet (pt. ikke muligt grundet COVID-19)

Under plenarmøderne er der et begrænset antal pladser til rådighed for individuelle besøgende til at overvære mødet i en time. Adgang afhænger af, om der er ledige pladser. Se datoerne på plenarmøder i Bruxelles under ’Besøgstider.’

Besøgstider

Besøg er ikke mulige i weekenden og på kontorlukkedage eller helligdage. I 2020 er disse d. 2/11 samt fra d. 24/12 – 3/1/2021. 

Multimedieguides¹ Mandag – torsdag Fredag
9:00 – 17:00 9:00 – 13:00
Multimedieguides¹
 
Mandag – torsdag
9:00 – 17:00
Fredag
9:00 – 13:00
Briefinger Mandag
11:00 og 15:00
Briefinger
 
Mandag
11:00 og 15:00
 
 
Plenarmøder² Onsdag Torsdag
15:00 – 17:30 9:00 − 12:00
Plenarmøder²
 
Onsdag
15:00 – 17:30
Torsdag
9:00 − 12:00
 1. Sidste adgang for multimedieguide-besøg er kl. 16.00 mandag til torsdag og kl. 12.00 fredag. 
 2. Plenarmøderne i Bruxelles er angivet i Europa-Parlamentets kalender med røde blokke. 
  • 2020: ingen besøg under plenarmøderne.
  • 2021: d. 24 – 25 marts, 23 – 24 juni og 10 – 11 november.

Grupper

Gruppebesøg i plenarsalen er pt. ikke mulige grundet COVID-19. Vi tilbyder i stedet forskellige online aktiviteter.
 

 

Interaktive online briefinger

Hør om Europa-Parlamentets arbejde og rolle i en interaktiv online-præsentation på et af EUs 24 officielle sprog. Du får mulighed for at stille spørgsmål til en af Parlamentets medarbejdere samt at invitere et medlem af Europa-Parlamentet til at tale.

Gruppeledere kan reservere en online briefing gennem vores elektroniske anmodningsskema. Skriv venligst ”Online Briefing” i feltet ’Forventning til besøget’.

 

Online European Youth Seminars

Deltag i et online European Youth Seminar.

Disse online seminarer tilbyder en fordybende oplevelse, hvor unge fra forskellige europæiske lande kan debattere og udforske vigtige temaer og spørgsmål. Dette fremmer aktivt medborgerskab, åbenhed over for europæiske kulturer og de unges deltagen i den demokratiske proces.

Et seminar består af en introduktion til Europa-Parlamentets rolle og beføjelser samt workshops i individuelle grupper, hvor deltagerne diskuterer europæiske udfordringer og foreslår løsninger. Derefter følger en diskussion med et medlem af Europa-Parlamentet om de idéer, som er udviklet i de forskellige workshops. 

European Youth Seminar programmet er tilpasset deltagergrupper i aldrene 16-18 år eller 18-26 år. Deltagerne vil blive opdelt i mindre grupper, som arbejder på forskellige temaer i hver deres ’breakout room’.

Et online seminar varer ca. 2 timer og tilbydes på engelsk, fransk og tysk - samt andre sprog, på anmodning og afhængigt af, hvorvidt vi har ledige talere. 

 

Fysiske gruppebesøg i Europa-Parlamentet (pt. ikke muligt pga. COVID-19)

Besøg i plenarsalen kan arrangeres for grupper på mellem 10 og 100 personer og bør reserveres to til tre måneder i forvejen. Om anmodningen imødekommes afhænger af, om der er lokaler og talere til rådighed.

Gruppebesøg varer 1-2 timer og består af en personlig briefing fra en ansat om Europa-Parlamentets rolle og beføjelser, en spørgerunde samt et besøg på tilhørerpladserne i plenarsalen. Gruppebesøg er tilgængelige på alle 24 EU-sprog, fra mandag til fredag. Hvis Europa-Parlamentets kalender tillader det, kan grupper også følge plenarmødet fra tilhørerpladserne i en time.

Besøg er ikke mulige i weekenden og på kontorlukkedage eller helligdage.

Gruppeledere kan reservere besøg ved at udfylde det elektroniske anmodningsskema.  

 

Kombinerede besøg

Angiv venligst, om du ønsker at kombinere dit besøg i plenarsalen med et besøg i Parlamentarium og/eller Huset for Europæisk Historie, når du udfylder reservationsanmodningen. Forudgående oplysning herom vil sikre et gnidningsløst besøg.

Praktiske foranstaltninger vedr. COVID-19

 • Reserver venligst dit besøg online. Besøgende uden online-reservation vil kun få adgang, såfremt der er ledig plads.
 • Medbring venligst din egen beskyttelsesmaske.
 • Din kropstemperatur vil blive målt med scanner ved indgangen. Besøgende med temperatur over 37.7°C vil desværre blive nægtet adgang.
 • Alle deltagere skal følge en fastlagt rute under besøget.
 • Alle deltagere skal holde afstand på min. 1,5 meter fra andre besøgende.

Sikkerhed

Et gyldigt identitetsdokument (ID-kort eller pas) er påkrævet for at få adgang til Europa-Parlamentets bygninger.

Alle besøgende skal igennem sikkerhedstjek, der ligner dem, der foretages i lufthavnen. Skydevåben, eksplosive eller brændbare stoffer, pebersprays, skarpe genstande og andre genstande, der kan betragtes som våben, er forbudt. I overensstemmelse med belgisk national lovgivning kan visse forbudte genstande overdrages til politiet.

Det er tilladt at fotografere og filme i besøgsområdet, men det er forbudt i sikkerhedsområdet og på plenarsalens tilhørerpladser under plenarmøderne.
 

Tilgængelighed

Europa-Parlamentets plenarsal og øvrige faciliteter er fuldt tilgængelige for besøgende med nedsat mobilitet, herunder kørestolsbrugere, og vores personale står klar til at hjælpe. Under besøget samarbejder vores personale gerne med tegnsprogstolke. Gruppeledere skal dog selv arrangere sådanne tolketjenester.

Giv os venligst besked i forvejen, hvis du eller nogen i din gruppe har brug for særlig assistance.

Faciliteter (pt. ikke åbne grundet COVID-19)

Der er en kantine i Paul-Henri Spaak-bygningen, men denne er kun til rådighed for grupper med forudbestilling.

Plenarsal

Paul-Henri Spaak-Bygningen
Rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles
Belgien

Find vej

Bruxelles-Luxembourg-stationen ligger ved Europa-Parlamentet.

Synshjælpemidler
Café
Hørehjælpemidler
Restaurant
Bagageopbevaring
Kørestolsvenligt
Wi-fi

Praktiske oplysninger

Fortsæt dit besøg

  

Huset for Europæisk Historie

Bruxelles
Huset for Europæisk Historie
90'
10
24

Parlamentarium

Bruxelles
Parlamentarium
60'
6
24

Rollespil

Bruxelles
Parlamentarium
14
18
år
150'
16-32
24

Station Europa

Bruxelles
Station Europa
1
24