Aktivnosti na internetu 

posjetite

Internetski materijali

Online
Europski parlament

Isplanirajte svoj posjet unaprijed.

 

6
99
godina
24
 

Video: što je Europski parlament?

Online
Europski parlament

Tijekom multimedijskog posjeta Strasbourgu, poslušajte zaposlenike Europskog parlamenta koji će vas pobliže upoznati s načinom rada Parlamenta i saznajte kako se donosi europsko zakonodavstvo.

16
99
godina
24
 

Stalni postav Kuće europske povijesti

Online
Kuća europske povijesti

Otkrijte što nudi stalni postav Kuće europske povijesti. Šest tematskih jedinica pokazuje nam kako se kroz povijest izgradilo europsko zajedničko sjećanje i kako ono i dalje utječe na našu svakodnevnicu.

12
99
godina
24
 

Izložba „Burna mladost” u Kući europske povijesti

Online
Kuća europske povijesti

Doživite Europu očima četiriju generacija mladih koje su stasale u prijelomnim trenucima europske povijesti. Ova privremena izložba prikazuje kako su transnacionalne poveznice, socijalni aktivizam i osobne slobode obilježili povijest mladih u Europi.

 

12
99
godina
24
 
igrajte se

Kutak za učenje

Online
Europski parlament

O Europskoj uniji može se naučiti toliko toga! Zabavite se uz ove igre i kvizove. Dostupne su igre za različite dobne skupine i različite razine znanja, a svaka se može igrati od kuće ili u okviru nastave.

6
18
godina
24
 

Uočite razlike u svakodnevnom životu

Online
Europski parlament

S pomoću ove zabavne internetske igre otkrijte kako je Europska unija promijenila vaš svakodnevni život. Usporedite situacije iz svakodnevnog života i otkrijte dvanaest načina kako Europska unija pozitivno utječe na naše živote.

 

6
99
godina
EN, FR, NL
 
učite

Europski skup mladih na internetu

Online
Europski parlament

Europski skup mladih 2020. (EYE) održan je preko interneta. Internetsko izdanje tog događanja jedinstvena je prilika za mlade da se sastanu. međusobno inspiriraju i podijele svoju priču u virtualnom okruženju. Sve aktivnosti održane preko interneta u okviru EYE-a prenosile su se preko Facebooka te se mogu i sada pogledati.

16
30
godina
DE, EN, FR
 

Virtualna izložba o Schumanovoj deklaraciji

Online
Europski parlament

Saznajte više o Schumanovoj deklaraciji, od problema s kojima se Europa suočila 1950. pa sve do osobe čijim je imenom nazvana ta povijesna deklaracija. Ova virtualna izložba nudi odgovore na pitanja o tome zašto je baš 9. svibnja proglašen Danom Europe i o osnutku Europskog parlamenta.

 

16
99
godina
24