Vizite la Parlamentul European

Centrul pentru vizitatori al Parlamentului European
Bruxelles

Centrul nostru pentru vizitatori din Bruxelles vă asigură o experienţă unică în cadrul Parlamentului European. Aplicaţii multimedia dinamice şi interactive vă vor ghida într-o călătorie de-a lungul istoriei integrării europene şi vă vor ajuta să înțelegeți impactul acesteia asupra vieţii noastre de zi cu zi.

Bruxelles

Vă invităm să vizitați sala de plen și să aflați mai multe despre Parlamentul European, cu ajutorul ghidurilor portabile multimedia.
În Strasbourg, puteți asista la lucrările sesiunilor plenare.

Bruxelles

Intraţi în rolul unui deputat european. Aflaţi cum funcţionează instituţia Europei aleasă în mod democratic. Negociaţi cu alți colegi viitorul pe care doriţi să îl construiţi pentru Europa. Această activitate este destinată grupurilor de elevi de liceu şi are loc în Parlamentarium, la Bruxelles.

Bruxelles / Strasbourg

O scurtă prezentare oferită de către un funcţionar al Parlamentului și o vizită a sălii în plen reprezintă modul ideal de a cunoaşte Parlamentul European. Puteți avea chiar șansa de a asista în direct la o dezbatere.

 

Parlamentul European găzduieşte de-a lungul întregului an diferite evenimente şi expoziţii deschise publicului. Veniți alături de noi pentru a explora bogăția Europei. Accesaţi secţiunea Expoziţii şi evenimente.

 
Parlamentarium / Prezentarea Parlamentului şi vizita sălii în plen pentru grupuri / Joc de Rol / Vizite individuale ale sălii în plen

Bruxelles se află în inima Uniunii Europene. Orașul găzduiește Consiliul European, Comisia, al doilea sediu al Parlamentului European şi multe alte instituții europene. Petreceţi doar o jumătate de oră în cartierul european şi veţi simţi deja atmosfera... costume, maşini negre, cafenele şi figuri cunoscute de la ştirile TV. Totul se întâmplă aici!

Vizite pentru grupuri şi vizite individuale ale sălii în plen

Sediul oficial al Parlamentului European se află la Strasbourg. În fiecare lună, deputaţii se reunesc aici pentru a vota şi dezbate în cadrul unor reuniuni cunoscute sub denumirea de şedinţe plenare. Îi invităm pe vizitatori să afle mai multe detalii în cadrul unor sesiuni de informare care durează aproximativ o oră.

Luxemburg

Dacă doriţi să vizitaţi clădirile PE din Luxemburg, vă rugăm să contactaţi Biroul de Informare din Luxemburg.

Biroul de informare din Luxemburg

7, rue du Marché-aux-Herbes
L-2929 LUXEMBOURG

+352/4300 22704

Parlamentul în ţara dumneavoastră

Contactaţi unul dintre Birourile de informare ale Parlamentului European

 
Tools
Preşedintele Parlamentului European
Informarea și cunoașterea contribuie la participarea noastră deplină într-o societate democratică. Parlamentul European este deschis cetățenilor europeni, permițând astfel acestora să cunoască și să înțeleagă mai bine activitatea reprezentanților lor direcți, deputații europeni.

Vă urez bun venit în această secțiune consacrată vizitelor în instituția noastră, Parlamentul European. La Bruxelles sau la Strasbourg, Parlamentul vă așteaptă și vă invită să aflați mai multe despre rolul și activitatea sa, precum și să vizitați sala în plen, locul unde toți cetățenii europeni își pot face auzită vocea și unde legislația europeană prinde viață. În cazul în care sunteți la Bruxelles, vă rog să profitați de oportunitatea de a trăi experiența democrației europene din interior, în cadrul "Parlamentarium-ului" - Centru pentru vizitatori al Parlamentului European.

Sper că veți profita din plin de vizita dumneavoastră la Parlamentul European, locul unde sunt reprezentați 500 de milioane de cetățeni europeni în 24 de limbi oficiale.
Cu stimă,
Martin Schulz
Președinte al Parlamentului European
 

Parlamentul European - ghid de buzunar (Bruxelles)

Veniți să participați!

Reţele sociale