Hemiciclul Parlamentului European 

Hemiciclul Parlamentului European

Bruxelles
Hemiciclul

Vizitarea sălii plenare denumită hemiciclul Parlamentului European este o ocazie unică de a pătrunde în atmosfera captivantă a celui mai mare parlament transnațional din lume și de a cunoaște competenţele și rolul acestuia.

30-90'
10-100
24

Hemiciclul Parlamentului European

Bruxelles
Hemiciclul

The Brussels Hemicycle is closed for individual visitors during the plenary session from Monday 19 October (afternoon) until Thursday 22 October. Visitors will only be able to access the Hemicycle on Monday, from 9.00 until 16.00 (last entry at 15.00). Thank you for your understanding.

Hemiciclul reprezintă inima democrației în Uniunea Europeană. În timpul sesiunilor plenare ale Parlamentului European, hemiciclul este folosit pentru cele mai importante dezbateri. Aici au avut loc numeroase voturi istorice, care schimbă modul de viață al cetățenilor din întreaga Uniune Europeană.

Vizita hemiciclului se poate desfășura în oricare din cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene și este gratuită. Pentru grupuri și vizitatori individuali este necesară rezervarea prealabilă. Hemiciclul este complet accesibil vizitatorilor cu dizabilități.

 

În prezent, vă oferim:

 • Vizite individuale
 • Dialoguri interactive online despre Parlamentul European
 • Seminare online pentru tinerii europeni

Vizite individuale

În calitate de vizitator individual, puteți realiza o vizită cu ajutorul ghidului multimedia, participa la o prezentare personalizată sau asista la  o sesiune plenară. Vizitele sunt disponibile pentru persoane, familii și grupuri mici de până la 9 persoane. Copiii cu vârsta sub 14 ani trebuie să fie însoțiți de un adult.

Pe durata vizitei dumneavoastră la hemiciclu, veți avea ocazia să descoperiți expoziția „Uniți în diversitate”. Aceasta face parte din colecția de artă a Parlamentului European și include lucrări de artă din toate statele membre ale Uniunii Europene. Consultați acest document pentru mai multe informații despre colecția de artă.

 

Ghiduri multimedia 

Vizitați hemiciclul în ritmul dumneavoastră, cu ajutorul ghidului multimedia, disponibil în cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene. Vizita durează aproximativ 60 de minute. Rețineți că vizitele cu un ghid multimedia nu pot avea loc în timpul sesiunilor plenare.

Puteți descărca ghidul multimedia înainte de începerea vizitei. Aplicația „Visit EP” este disponibilă în Apple Store și Google Play.

 

Prezentări

Profitați de o vizită personalizată participând la o prezentare despre activitățile și rolul Parlamentului European susținută de unul dintre conferențiarii noștri. Prezentările au loc în fiecare luni și durează aproximativ 60 de minute. Acestea se desfășoară în limbile engleză și franceză și în funcție de disponibilitate, pot fi oferite și în alte limbi.

 

Urmăriți sesiunea plenară (vizitele în timpul sesiunilor plenare sunt suspendate pe durata epidemiei de Covid-19)

În timpul sesiunilor plenare, există un număr limitat de locuri disponibile în tribună pentru vizitatorii individuali care doresc să asiste la ședință timp de o oră. Accesul în hemiciclu depinde de disponibilitatea locurilor. Consultați calendarul cu datele sesiunilor plenare de la Bruxelles.

Programul de vizitare

Vizitele nu sunt posibile în weekenduri, în zilele nelucrătoare sau în zilele de sărbătoare legală. În 2020: 02.11 și între 24.12 și 03.01.2021.

Vizite cu ghid multimedia¹ Luni – Joi Vineri
9:00 – 17:00 9:00 – 13:00
Vizite cu ghid multimedia¹
 
Luni – Joi
9:00 – 17:00
Vineri
9:00 – 13:00
Prezentări Luni
11:00 și 15:00
Prezentări
 
Luni
11:00 și 15:00
 
 
Sesiuni plenare² Miercuri Joi
15:00 – 17:30 9:00 − 12:00
Sesiuni plenare²
 
Miercuri
15:00 – 17:30
Joi
9:00 − 12:00
 1. Ultima intrare pentru vizitele cu ghid multimedia este de luni până joi la ora 16.00 și vineri la ora 12.00.
 2. Ședințele plenare care au loc la Bruxelles sunt afișate în calendarul Parlamentului European sub formă de blocuri roșii de 2 zile.
  • În 2020: vizitele în timpul sesiunilor plenare sunt suspendate.
  • În 2021: 24 – 25 martie, 23 – 24 iunie, 10 – 11 noiembrie.

Grupuri

În prezent, vizitele de grup în hemiciclu sunt suspendate; cu toate acestea, oferim activități online alternative.

 

Dialoguri interactive online despre Parlamentul European

Aflați mai multe despre rolul și puterile Parlamentului European participând la o prezentare online interactivă și personalizată oferită în oricare din cele 24 de limbi ale Uniunii Europene. Puteți să adresați întrebări unui conferențiar al Parlamentului și să invitați un europarlamentar.

Liderii grupului pot rezerva un dialog online completând formularul de solicitare online, menționând „Dialog online” în câmpul „Așteptări de la vizită”.

 

Seminare online pentru tinerii europeni

Participați la un seminar online pentru tinerii europeni.

Seminarele online oferă o experiență fascinantă grupurilor de tineri din diferite țări europene și promovează participarea acestora la procesul democratic. Tinerii sunt invitați să dezbată probleme importante cu scopul de a  le dezvolta spiritului civic și a promova deschiderea lor față de culturile europene.

Programul constă în prezentarea rolului și competențelor Parlamentului European, ateliere în săli virtuale, unde participanții împărțiți în subgrupuri identifică probleme majore și propun soluții pentru acestea, și un dialog cu un europarlamentar, care va oferi răspunsuri la întrebările tinerilor.

Programul este conceput pentru grupuri formate din participanți cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani sau 18 și 26 de ani. Participanții sunt împărțiți în subgrupuri, care discută în săli virtuale despre diferite aspecte ale temelor propuse în cadrul seminarului online.

Seminarul durează aproximativ 2 ore și se desfășoară în limbile engleză, franceză sau germană și în alte limbi, la cerere și în funcție de disponibilitate.

 

Vizite de grup în hemiciclu (suspendate în contextul epidemiei de COVID-19)

Pot fi organizate vizite în hemiciclu pentru grupuri de 10 până la 100 de persoane; cererea pentru astfel de vizite trebuie făcută cu două-trei luni în avans. Rezervările depind de disponibilitatea sălilor și a persoanelor care susțin prezentările.

Vizitele de grup durează între o oră și două ore și includ o prezentare personalizată susținută de un conferențiar al Parlamentului cu privire la rolul și competențele Parlamentului European, o sesiune de întrebări și răspunsuri și vizitarea tribunei hemiciclului. Vizitele de grup sunt disponibile în toate cele 24 de limbi ale UE, de luni până vineri. În funcție de calendarul Parlamentului European, grupurile pot urmării sesiunea plenară de la tribună timp de o oră.

Responsabilii grupurilor pot rezerva o vizită completând formularul de cerere online.

 

Vizitarea combinată a mai multor obiective

Vă rugăm ca atunci când completați cererea de rezervare să menționați dacă doriți să combinați vizita la hemiciclu cu cea la Parlamentarium și/sau la Casa Istoriei Europene. Dacă ne informați din timp, putem asigura o bună desfășurare a vizitei.

Măsuri Covid19

 • Vă rugăm să vă rezervați online vizita. Dacă nu aveți o rezervare, veți putea efectua vizita numai dacă există suficient spațiu în interior.
 • Vă rugăm să vă aduceți propria mască.
 • La intrare efectuăm o verificare a temperaturii corporale; persoanelor cu o temperatură de peste 37,7°C nu li se va permite accesul.
 • Pe durata vizitei vă rugăm să respectați circuitul prestabilit.
 • Trebuie să păstrați o distantă de 1,5 metri față de ceilalți vizitatori.

Securitate

Pentru a intra în clădirile Parlamentului European, aveți nevoie de un act de identitate valabil (carte de identitate sau pașaport).

Toți vizitatorii și bagajele lor sunt supuși înainte de intrare unor controale de securitate similare celor din aeroporturi. Armele de foc, substanțele explozive sau inflamabile, spray-urile cu piper, obiectele ascuțite și alte obiecte care ar putea fi considerate arme sunt interzise. În conformitate cu legislația națională belgiană, anumite articole interzise ar putea fi predate poliției.

Sunt permise fotografierea sau filmarea în zona destinată vizitatorilor, dar sunt interzise în zona de securitate și în tribuna hemiciclului în timpul sesiunilor plenare.

Accesibilitate

Hemiciclul oferă acces deplin persoanelor cu mobilitate redusă, inclusiv a utilizatorilor de cărucioare cu rotile, iar personalul nostru vă stă la dispoziție pentru a vă oferi asistență.

În cursul vizitelor, personalul nostru colaborează cu plăcere cu interpreții în limbajul semnelor. Serviciile unor astfel de interpreți trebuie asigurate de responsabilii de grup.

Dacă aveți nevoie de asistență specială, vă rugăm să ne anunțați în prealabil.

Facilități (nu sunt disponibile din cauza Covid-19)

Există o cantină în zona destinată vizitatorilor din clădirea Paul-Henri Spaak. Aceasta este disponibilă doar pentru grupuri, cu rezervare.

Hemiciclul

Clădirea Paul-Henri Spaak
Rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles
Belgia

Cum se ajunge

Gara Bruxelles-Luxembourg deservește Parlamentul European.

Soluții pentru persoanele cu deficiențe de vedere
Cafenea
Soluții pentru persoanele cu deficiențe auditive
Restaurant
Depozitare bagaje
Dizabilitate motorie
Wi-fi

Informații practice

Continuați-vă vizita

  

Casa Istoriei Europene

Bruxelles
Casa Istoriei Europene
90'
10
24

Parlamentarium

Bruxelles
Parlamentarium
60'
6
24

Joc de roluri

Bruxelles
Parlamentarium
14
18
ani 
150'
16-32
24

Stația Europa

Bruxelles
Stația Europa
15'
1
24