Vizitarea hemiciclului din Strasbourg 

Vizitarea hemiciclului din Strasbourg

Strasbourg
Parlamentul European

Plimbați-vă pe coridoarele Parlamentului European din Strasbourg, vizitați Hemiciclul, unde se desfășoară dezbaterile, și lansați-vă în experiența Parlamentariumului interactiv Simone Veil.

60'
20-75
24

Vizitarea hemiciclului din Strasbourg

Strasbourg
Parlamentul European

O vizită în Hemiciclu, sala de dezbateri a Parlamentului, este o ocazie extraordinară de a pătrunde în atmosfera unică a celui mai mare parlament transnațional din lume. Aici au loc cele mai importante dezbateri ale Parlamentului European și aici au avut loc multe voturi care au făcut istoria.

Vizitele la Parlamentul European de la Strasbourg includ Parlamentariumul Simone Veil. Expoziția sa dinamică și interactivă oferă cetățenilor de toate vârstele o viziune concretă asupra rolului Parlamentului European și al sale grupurilor politice, precum și asupra activității deputaților.

Vizitele durează aproximativ 60 de minute.

Urmăriți: Ce este Parlamentul European?

În acest material video, care însoțește ghidul multimedia pentru vizitele de la Strasbourg, puteți afla, de la cei care fac parte din Parlamentul European, cum funcționează instituția și cum este creată legislația europeană.

 

 

Grupuri cu rezervare pentru turul ghidat

Grupurile (peste 20 de persoane) pot rezerva online o vizită care să includă un tur ghidat în engleză, franceză sau germană. Tururile se pot desfășura cu mai multe grupuri deodată. Rezervările trebuie făcute cu cel puțin 2 zile lucrătoare înainte.

Pentru o parte a vizitei aveți la dispoziție ghiduri multimedia în 24 de limbi.

Grupurile pot vizita și terasa panoramică, dacă condițiile meteorologice și dimensiunea grupului o permit. Terasa oferă o perspectivă unică asupra Parlamentului European, precum și o vedere impresionantă a Strasbourgului.

Rezervați online o vizită de grup.

Grupuri fără rezervare și vizitatori individuali

Grupurile fără rezervare și vizitatorii individuali sunt bineveniți în timpul programului de funcționare indicat mai jos. Vizitele se desfășoară cu ghiduri multimedia disponibile în 24 de limbi. În perioadele aglomerate, este posibil ca numărul ghidurilor să nu fie suficient pentru toată lumea. Dacă nu puteți beneficia de un ghid multimedia, mai mulți membri ai personalului vor fi disponibili pentru a vă răspunde la întrebări și a vă vorbi despre Parlamentul European, în engleză, franceză și germană.

Orele de deschidere

De luni până sâmbătă
09.30 - 12.00; 13.00 - 17.00
De luni până sâmbătă
09.30 - 12.00; 13.00 - 17.00
 
 
 
 

Ultima intrare este la 17.00.

Vă rugăm să rețineți că Parlamentul European este închis duminica, în zilele nelucrătoare și în zilele de sărbători legale.

În 2020: 02/11 și în perioada 23/12 - 03/01/2021 inclusiv.

Covid-19 measures

Vă rugăm să citiți următoarele măsuri pentru a ne vizita în siguranță (Actualizat: 24/09/20):

  • Nu aveți nevoie de rezervare.
  • Vizitele se fac numai cu ghiduri multimedia în 24 de limbi.
  • Maximum 6 de persoane pot vizita împreună.
  • Vă rugăm să vă aduceți propria mască de protecție,
  • La intrare vi se va controla temperatura: nu puteți intra dacă depășește 37,7 °C.
  • Vizitele urmează un traseu, iar unele părți ale expoziției ar putea fi închise.
  • Trebuie să păstrați o distanță de 1,5 m față de ceilalți vizitatori.
  • Vizitele sunt limitate la 45 de minute.
  • Se păstrează orarul normal de funcționare.

Securitate

Pentru a intra în clădirile Parlamentului European, este necesar un act de identitate valabil (carte de identitate sau pașaport).

Toți vizitatorii și bagajele lor sunt supuși înainte de intrare unor controale de securitate similare celor din aeroporturi. Armele de foc, substanțele explozive sau inflamabile, spray-urile cu piper, obiectele ascuțite și alte obiecte care ar putea fi considerate arme sunt interzise. În conformitate cu legislația națională franceză, este posibil ca anumite articole interzise să trebuiască să fie predate poliției.

Sunt permise fotografierea sau filmarea în zona destinată vizitatorilor, dar sunt interzise în zona de securitate și în tribuna hemiciclului în timpul sesiunilor plenare.

Accesul

Parlamentul European s-a angajat să îmbunătățească constant accesul persoanelor cu dizabilități. Dacă dumneavoastră sau cineva din grupul dumneavoastră are nevoie de asistență specială, vă rugăm să ne anunțați în prealabil.

Vizitatori individuali

Grupuri

Infrastructuri

În zona vizitatorilor există o cantină cu băuturi răcoritoare și gustări delicioase și un magazin de suveniruri. Cantina vizitatorilor este disponibilă pentru grupuri, cu rezervare.

Parlamentul European

Clădirea Louise Weiss
1 Allée du Printemps
F-67070 Strasbourg cedex

Cum se ajunge

Vă rugăm să consultați site-ul SNCF (căile ferate franceze).

Soluții pentru persoanele cu deficiențe de vedere
Cafenea
Soluții pentru persoanele cu deficiențe auditive
Restaurant
Dizabilitate motorie
Wi-fi

Informații practice

Continuați-vă vizita

  

Memorialul Alsace-Moselle

Strasbourg
Alte site-uri web
0
99
ani 
2h
15-35
În timpul sesiunii plenare

Vizitarea hemiciclului din Strasbourg – Plenare

Strasbourg
Parlamentul European
60' - 150'
10-100
24

Parlamentariumul Simone Veil

Strasbourg
Parlamentul European
1-100
24